کتاب سه جلدی تاریخ علمای بلخ، به عنوان اثری ماندگار، در خصوص تراجم، رجال و شخصیّت های نواحی مختلف افغانستان، از کتابهای محوری در حوزۀ بلخ باستان که هم اکنون، نواحیِ گوناگونِ این کشور را در بر می گیرد، به شمار می رود.
پس از ظهور امام زمان (عج) حضرت خود را بقیةالله میخواند و مردم هم به او با عنوان بقیةالله سلام میکنند. گویی امام زمان به مردم میگوید: «ای مردم آن کسی که خدا برای نجات شما باقی گذاشته بود، من هستم».
در تفکر عرفانی شیعی وقتی که از ولایت مطلقه سخن به میان می آید لاجرم باید در مراتب هستی شناسانه سیر نمود و ولی بر حق را نه در زمین بلکه در آسمان ها جست؛ این جستجو نه در سیر تاریخی و نه در وجود جسمانی صاحب ولایت بلکه در مقامات قدسی و الهی گونه وی است.
کسی میگفت: مادرم چندسال قبل مرده بود، یک شب خوابش را دیدم، گفت: پسرم! هیچچیزی مثل صلوات روح من را شاد نمیکند؛ بهترین هدیه که به من میدهی، این ذکر است.
یکبار رسول اکرم(ص) برای نماز آمدند. گروهی را دیدند که آشکارا می خندند و بر اثر خنده دندانهای آنان ظاهر است. آن حضرت فرمودند: اگر مرگ را بسیار یاد کنید آن حالی را که من می بینم نخواهید داشت، لذا مرگ را بسیار یاد کنید.
دیدن قیافه حسینی خود یک شکنجه بود؛ ریختش، هیکلش، دندانهایش، چشمهایش وحشتناک بود. یک آدم وحشی! با دیدن حسینی جا خوردم، فهمیدم که اوضاع پس است . حسینی گفت : به به عزت خان! دوست صمیمی ما حالت چطور است؟ ! گفتم: بد نیستم، دست مرا گرفت و خیلی مؤدبانه به داخل اتاقش برد . مرا به روی تخت خواباند . پاهایم را به طرفین و دستهایم را از بالا بست .
کتاب «عصر زرین فرهنگ ایران» در دوازده فصل فرهنگ و تاریخ ایران را مرور میکند و زوایای جالبی از تمدن غنی ایرانیان آشکار میسازد که طبیعتا میتواند برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ ایران بسیار سودمند و قابل تامل باشد. در اواسط کتاب نیز عکسهایی زیبا از اشیاء فلزکاری، معماری و هنر ایرانیان باستان متناسب با متن کتاب در کاغذ های گلاسه به نمایش درآمده...
زنان ایران در عصر قاجار شدیدا نامحرم گریز و خانه نشین هستند به طوری که اگر مجبور به خارج شدن از منزل باشند باید طوری بیرون بیایند که حتی صورت و انگشتان دست و پای آنها را کسی نبیند و در عین حال وقتی خبر تبعید آیت اللّه میرزای آشتیانی در تهران پخش می شود، سراسیمه به خیابان ها ریخته و شروع به سر و صدا می نمایند.